Zaltbommel Veranderen met Visie

De fractie van ZVV

 

De gemeenteraad is een groep van gekozen volksvertegenwoordigers binnen een gemeente. Zij controleert het gemeentebestuur (in Nederland: het college van B&W). Een lid van de gemeenteraad wordt gemeenteraadslid genoemd. De Nederlandse gemeenteraden worden om de vier jaar gekozen. De gemeenteraden worden bijgestaan door een griffier.

 

De ZVV-fractieleden zijn:

 • Kees Metz (fractievoorzitter)

  Kees Metz, woont in Zaltbommel en was bouwkundig adviseur monumenten

   

  Taakverdeling binnen de fractie:    fractievoorzitter / ruimtelijke ordening / wonen / monumenten / regionale samenwerking

   

  Aanspreekpunt voor:  Zaltbommel Binnenstad en De Vergt

   

  Over mijzelf

  Ik ben opgegroeid in Zaltbommel, heb gestudeerd in Delft en daarna ruim tien jaar in Utrecht gewoond waar ik ook in de gemeenteraad heb gezeten. Sinds 1990 woon ik weer - met erg veel plezier - in Zaltbommel, waar ik van 1993 tot 1998 en van 2001 tot 2002 gemeenteraadslid was. Ik heb zowel in Utrecht als in Zaltbommel in een groot aantal besturen gezeten; in Zaltbommel o.a. in de Bommelse Kunst Route, woningstichting Hulp naar Vermogen en Stiching het Groot Bommelsch Gasthuis. Ik ben secretaris van de Stichting Vrienden van de Oude Watertoren Zaltbommel en zit namens de gemeenteraad in het algemeen bestuur van het Regionaal Archief Rivierenland, waarin het Streekarchief Bommelerwaard sinds 1 januari 2014 is opgegaan.

   

  Specialisatie/expertise

  Ik heb als gemeenteraadslid in een kleine fractie op heel veel terreinen ervaring opgedaan, maar mijn deskundigheid ligt vooral op het terrein van het bouwen, de monumentenzorg, kunst en cultuur.

   

  Motivatie

  De afgelopen raadsperiodes heeft ZVV laten zien dat de tijd rijp is voor een andere aanpak van de gemeentepolitiek in Zaltbommel. De inwoners worden eerder en intensiever betrokken bij wat er in hun woonplaats gaat gebeuren. En er is orde op zaken gesteld in de gemeentelijke organisatie met als gevolg een goede werksfeer die weer directe positieve gevolgen heeft gehad voor de inwoners van de gemeente. Het gezond verstand is een belangrijke rol gaan spelen. Ik wil me graag inzetten om dat zo te houden, want orde op zaken stellen is één, zaken op orde houden is twee!

   

  Een vraag stellen of iets mededelen aan Kees Metz?

   

 • Bart Schreuders (plaatsvervangend fractievoorzitter)

   

  Bart Schreuders, woont in Brakel en is ondernemer

   

  Taakverdeling binnen de fractie: financiën / economische zaken / verkeer / grondzaken.

   

  Aanspreekpunt voor: Brakel, Nieuwaal en Zuilichem

   

  Over mijzelf

  Geboren en opgeroeid  in Brakel. Ik ben getrouwd en heb een zoon, een dochter en twee kleinkinderen.

  Als directeur en enig aandeelhouder drijf ik samen met mijn vrouw de in Brakel gevestigde onderneming Schreuders Handel en Transport.

  Verder ben ik voorzitter van BOG Brakel (Bond Oud-Leerlingen Gelderland) en de Oranjevereniging Brakel.

   

  Specialisatie/expertise

  Als ondernemer ben ik actief in logistieke dienstverlening bij grondstromen op nationaal en internationaal niveau. Totaaloplossingen voor grondverplaatsingsprojecten inclusief projectontwerp (levering en afzet van grond), administratie (vergunningen en wettelijke registratie) en fysieke verplaatsing (transport).

   

  Motivatie

  Ik heb en brede belangstelling voor wat er gebeurt in de samenleving en adviseer diverse verenigingen en stichtingen maar ben ook nadrukkelijk actief betrokken bij de organisatie van evenementen en bijeenkomsten. Ik vind dit belangrijk voor de gemeenschapszin in dorp en gemeente. Als ondernemer ben ik gewend op een zakelijke manier te handelen en dat wil ik graag stimuleren in de gemeentelijke organisatie. Dat is waar ZVV en ik elkaar vinden.

   

  Een vraag stellen of iets mededelen aan Bart Schreuders?

   

   

 • Jos van Overvest

   

  Jos van Overvest, woont in Zaltbommel en is organisatieadviseur

   

  Taakverdeling binnen de fractie: veiligheid / organisatie / onderwijs / welzijn / jeugdbeleid / sport

   

  Aanspreekpunt voor: Zaltbommel Waluwe en -Spellerwaard, Bruchem

   

  Over mijzelf

  Vanaf 1978 woon ik in Zaltbommel en heb aan de Buys Ballot mijn middelbare schooltijd afgerond. Voor mijn studies heb ik in Sittard (CIOS) en Tilburg (Groothandelseconomie) gewoond.

  In militaire dienst was ik sportinstructeur & opleider binnen de Luchtmacht in Gilze-Rijen. Na mijn diensttijd ben ik naar Zaltbommel teruggekeerd.

  Samen met Marjon en onze kinderen wonen wij aan de Citadel en zijn allemaal actieve sporters in verenigingsverband.

  Als consultant en coach van overheden en bedrijven, ben ik op projectbasis betrokken bij vraagstukken op het terreinen als continuïteit veiligheid- en beheersing. Veranderingstrajecten, conflictmanagement en nieuwer en slimmer werken zijn terugkerende thema’s in mijn werk

   

  Specialisatie/expertise

  Trainer/coach in Sport en bedrijfsprocessen & personeel.

   

  Motivatie,

  Als betrokken inwoner van de mooie gemeente Zaltbommel, wil ik als volwaardige klant behandeld worden.

  In mijn rol als raadslid van ZVV zijn, langs democratische weg, verbeteringen aangebracht in de politieke cultuur van Zaltbommel.

   

  Een vraag stellen of iets mededelen aan Jos van Overvest?

   

 • Gerrit Robbemondt

  Gerrit Robbemondt, woont in Nederhemert en is bouwondernemer

   

  Taakverdeling binnen de fractie: Regionale samenwerking, de Zorg, Dorpshuizen, Gemeentelijke eigendommen en bedrijfsterreinen.

   

  Over mijzelf

  Ik ben geboren in Well, mijn moeder is geboren Nederhemertse en daarom ben ik van jongs af aan “bekend “ met Nederhemert. Zelf woon ik er, met mijn gezin, sinds 1982  en met veel plezier. Actief lid van diverse verenigingen: voorzitter van Oranjevereniging: Oranje Trouw , mede-organisator van Truckpulling Nederhemert, bestuurslid van buurtvereniging "de Driesprong” en lid van 't Hemerts Visserskoor. Ik voel mij, net als ons Opa, een troste bewoner van ons dorp met die prachtige molen.

   

  Specialisatie/expertise

  Van bouwen voor wonen en werken heb ik mijn vak gemaakt. Het aannemersberoep bestaat uit organiseren, plannen, afstemmen en coördineren en vooral samenwerken. Dit werk is vooral mensenwerk en daarom is mijn bedrijf een  leerbedrijf waar jonge mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen en daarmee hun professionele ambitie waar te maken.

   

  Motivatie

  De gemeente Zaltbommel is een combinatie van kleine stad met omliggende dorpen, ieder met een geheel eigen gemeenschapszin. Ik zie het als een uitdaging om gemeente-breed te denken maar tegelijkertijd het belang van alle dorpen door te laten klinken. Lokale politiek maakt dit mogelijk dus in de gemeente Zaltbommel natuurlijk ZVV.

   

   

  Een vraag stellen of iets mededelen aan Gerrit Robbemont?

   

 • Andrea Haubrich-Duizer

  Andrea Haubrich-Duizer, woont Brakel en werkt bij Riveer en Lingehaven Gorinchem

   

  Taakverdeling binnen de fractie: Milieu, recreatie, openbare ruimte (natuur & water) en emancipatie & integratie.

   

  Aanspreekpunt voor: Aalst en  Poederoijen

   

  Over mijzelf

  Ik ben moeder (en oma) van twee dochters en heb een druk maar interessant leven. Een fijn gezin en een werkkring die voldoening biedt maar ik wil ook iets doen voor de samenleving.

   

  Motivatie

  Vooral in mijn werk heb ik veel met de gemeente Zaltbommel als soort van  klant te maken. Tegelijkertijd ben ik als inwoner ook klant van de gemeente. Vanuit die dubbelrol wil ik graag bijdragen aan een evenwichtig gemeentelijk beleid en wat mij betreft op een doelgerichte zakelijke manier, dus gewoon ZVV.  Als een van de weinige vrouwen in de lokale politiek zorg ik voor een, soms een te weinig gehoorde, stem.  Daar ligt ook een verantwoordelijkheid.

   

  Specialisatie/expertise

  Infrastructurele vraagstukken vooral in het management van verkeersverbindingen over het water. In een gebied dat doorsneden wordt door drukke waterwegen is dat een essentiële activiteit waar ik mijn vak van heb gemaakt.

   

  Een vraag stellen of iets mededelen aan Andrea Haubrich?

   

De mensen van ZVV
staan voor u klaar

 

Adres:

Secretariaat ZVV

p/a Molenwal 21A

5301 AW Zaltbommel.

 

E-mail: info@zvvzaltbommel.nl

© Copyright ZVV 2017 • Site: Reclamestudio 7 • Foto's Bommelerwaard: Arie Mastenbroek