Zaltbommel Veranderen met Visie

De steunfractie van ZVV

 

De Steunfractie van ZVV is, zoals de naam al zegt, de steun en toeverlaat van fractie. Eigenlijk het belangrijkste orgaan van ZVV. Hier worden, op basis van expertise van ZVV leden, standpunten onderbouwd die vervolgens in Carrousel of Gemeenteraad worden ingenomen door ZVV raadsleden. De Steunfractie vergadert in principe elke maand ter voorbereiding van de maandelijkse Carrouselvergadering. De vergaderingen worden op toerbeurt gepland in verschillende kernen van de gemeente Zaltbommel om inwoners de gelegenheid te geven vragen te stellen aan fractieleden en/of wethouder. De vaste leden van de Steunfractie zijn: Marco Bijl, Pim Cramer, Merel Duijzer, Jan van Engelen, Wilco de Graaff, Bart Leemans, Kees Metz, Chris van Schijndel, Gerrit Struik, Jan Tiggelman en Henk Zwanziger.

Marco Bijl

 

Marco Bijl, woont in Zaltbommel en is bedrijfsleider Zaltbommelse Stadsbrouwerij.

 

Over mijzelf:

Geboren in Gorinchem op 12 mei 1986, sinds m’n tweede woon ik in in Zaltbommel dus beschouw mijzelf als een echte Bommelaar. Zit al 16 jaar in de Horeca, begonnen bij de Verdraagzaamheid en nu inmiddels bedrijfsleider van het Biercafé.

 

Specialisme/expertise:

In mijn vakgebied ben ik voornamelijk klantgericht bezig, maar er komt ook een sociaal aspect bij kijken. Ik hou ervan om een klein gesprek aan te knopen met mensen die een biertje komen doen en zo te horen wat er speelt in de gemeente.

 

Motivatie:

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat jongere mensen om mij heen zich nauwelijks interesseren voor wat er hun omgeving allemaal speelt. Dat vind ik niet goed, en als je dat vindt, dan moet je daar wat aan gaan doen.

Pim Cramer

 

Pim Cramer, woont in Zaltbommel en is Civiel Ingenieur.

 

 

 

Over mijzelf:

Ik ben geboren in 1987 en opgegroeid in Heemstede.en heb tien jaar in Eindhoven gewoond. Mijn beroep is civiel ingenieur. Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik me veel plezier in de Waluwe.. Wat ik mooi vind aan de Bommelewaard is dat het een kruispunt is van wegen, spoor- en waterwegen en tegelijkertijd een eiland. Dat ik met de kinderen, op een open dag, een stal of kas kan bezoeken vind ik een ontzettende luxe die ik als kind niet had in de randstad.

 

Specialisme/expertise:

Als civiel ingenieur gaat mijn interesse natuurlijk uit naar Ruimtelijke Inrichting: Wonen, vervoer, landbouw, werk, energie & rivier.

 

Motivatie:

De Bommelewaard is een uniek stukje Nederland waar landbouw en stad elkaar tegen komen. Als we hier kunnen uitvinden hoe we landbouw, stad, energie en natuur als één geheel kunnen laten samenwerken, dan kunnen wij een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland. Ik ben bij ZVV gegaan omdat het partij is die staat voor het geheel en met realisme beleid opstelt en toetst op de belangen van iedereen.

Merel Duijzer

 

Merel Duijzer woont in Brakel en is student.

Over mijzelf:

Ik ben geboren in ‘s-Hertogenbosch, in 1996, en woon sindsdien in Brakel. Nadat ik de HAVO heb afgerond op het Altena College te Sleeuwijk ben ik Integrale Veiligheidskunde gaan studeren aan de Avans Hogeschool te Breda. Tijdens deze studie heb ik de minor 'Political Science' mogen volgen aan de Universiteit van Stockholm. Na mijn diploma heb ik hard gespaard voor een reis, van een half jaar, door Azië. Daar bedacht ik dat ik graag door wilde studeren en zodoende ben ik begonnen aan de pre-master Bestuurskunde. In 2021 hoop ik mijn Master 'Public Governance' binnen te halen. Naast mezelf bezighouden met politiek en met mijn studie speel ik graag voetbal (BZC'14)!

 

Specialisatie/expertise:

Gedurende de opleiding Integrale Veiligheidskunde heb ik meerdere projecten en stages mogen uitvoeren. Deze waren voornamelijk gericht op sociale en fysieke veiligheid. Bij mijn opleiding Bestuurskunde probeer ik hierin de verbinding te maken met de maatschappelijke vraagstukken. Echter gaat het bij bestuurskunde natuurlijk ook over andere onderwerpen dan alleen veiligheid (duurzaamheid, sociale  zaken etc.). Dit maakt het zo'n leuke studie (vind ik).

 

Motivatie:

Ik heb mezelf aangesloten bij de ZVV, omdat ik voornamelijk erg benieuwd was/ben hoe het er bij de lokale politiek in de Bommelerwaard aan toegaat. Vroeger vond ik politiek/maatschappijleer ontzettend saai. Vanaf de HAVO ben ik pas in gaan zien hoe leuk politiek kan zijn wanneer je jezelf erin verdiept. Ik hoop dat ik andere 'jongeren' kan motiveren om zichzelf ook actief te betrekken bij de politiek. Ik verwacht nog veel te mogen leren en andersom hoop ik dat anderen ook iets van mij kunnen leren.

Jan van Engelen

 

Jan van Engelen woont in Zaltbommel en is zelfstandig consultant.

 

burgerlid

Over mijzelf:

Ik ben geboren en getogen in Zaltbommel en woon daar al bijna mijn hele leven lang. Het overgrote deel heb ik in de Vergt gewoond met een uitstapje naar de Spellewaard. Sinds 2008 woon ik weer in de Vergt. Met mijn vrouw Rita hebben wij 3 kinderen en 5 kleinkinderen.

 

Specialisatie/expertise:

Mijn hele werkzame leven werk ik  in de Doe Het Zelf markt voor bedrijven die aan de bouwmarkten leveren. Eerst bij Plieger, later voor andere DHZ gerichte bedrijven waaronder twee Amerikaanse bedrijven voor hun activiteiten in Europa. Voor mijn werk kom ik regelmatig in Amerika en China. Op dit moment werk ik voor de Stafa Group waar we de nieuwe Stafa Retail bedrijfstak aan het opzetten zijn. Wij houden kantoor aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel.

 

Motivatie:

Ik ben al sinds de jaren 80 bezig met gemeente politiek. Dat heeft nu eenmaal mijn interesse, ingegeven door mijn brede interesse over wat er in en rondom Zaltbommel allemaal gebeurt. In de periode 2010-2014 heb ik voor een andere partij al in de gemeenteraad gezeten. In die tijd was ik ook voorzitter van de werkgroep Kentaken-discussie, die we gezamenlijk tot een goed eind hebben gebracht.

Drie jaar geleden ben ik overgestapt naar ZVV. De uitgangspunten van ZVV, een lokale, procesmatige en zakelijke partij waar je met beide voeten op de grond blijft staan, sprak en spreekt mij bijzonder aan. En alleen met de gemeente Zaltbommel bezig zijn betekent nog concreter werken en beoordelen. Mijn voorkeuren zijn verkeer, sport, economie en het echt verbinden van alle kernen die de gemeente Zaltbommel heeft. Ik zal me dus naast de kern Zaltbommel ook inzetten voor de dorpen. Laten we beginnen met het opstellen van een lange termijn plan voor alle dorpskernen en daarna er direct mee aan de slag gaan.

Wilco de Graaff (secretariaat)

 

Wilco de Graaff, woont in Zaltbommel en is financieel adviseur.

 

Taakverdeling bestuur: secretariaat

Over mijzelf:

Ik ben geboren in Montfoort in 1960 en ik woon sinds 2 jaar met mijn vriendin José en haar dochter in Zaltbommel. Ik ben 18 jaar financieel directeur geweest bij Harting-Bank B.V. een landelijk revalidatie hulpmiddelen bedrijf. Ik heb sinds 2008 een eigen administratiekantoor Wilfinad B.V. die voor bedrijven de totale financiële administratie verzorgt,  financiële adviezen geeft en begeleid bij bedrijfsovernames.  Ik hou van zwemmen, reizen, motor- en autorijden, kijken naar films en formule 1.

 

Specialisatie/expertise:

Mijn specialisme is uiteraard de financiën maar ook de WMO, en ondernemerschap reken ik tot mijn aandachtsgebieden.

 

Motivatie:

Ik vindt het belangrijk mij aan te sluiten bij een lokale partij omdat deze precies aanvoelt hoe de burgers in onze gemeente het best bediend kunnen worden. Landelijke partijen staan per definitie wat verder af van de burgers en haar behoeften. ZVV kan zelf zijn eigen standpunten bepalen zonder inmenging van een partij op landelijk niveau en afgestemd op de behoeften van de burgers.

Bart Leemans

 

Bart Leemans, woont in Zaltbommel en is logistiek manager.

 

Over mijzelf

Ik woon mijn hele leven al in de stad Zaltbommel. Als voormalig middenstander ken ik de stad en zijn bewoners en weet wat er leeft, in positieve maar ook in negatieve zin. Dit geeft mij het gevoel om te willen bijdragen aan een betere leefomgeving van de mensen om mij heen.

 

Motivatie

Ik heb me aangesloten bij Z.V.V. omdat ik me ergerde aan de onzakelijk handelen van het gemeentebestuur inde jaren tot 2005. Ik wil dat de inwoners van de gemeente zich weer begrepen voelen door het gemeentebestuur en dat zij zich weer betrokken gaan voelen bij de lokale politiek. Ik ben ervan overtuigd dat er veel zaken binnen de gemeente duidelijker, zakelijker, sneller en  kostenbesparend kunnen worden afgehandeld.

 

Specialisatie/expertise

Vanuit mijn ondernemerschap in retail heb ik de nodige ervaring met organisatie en financiën.

Kees Metz

 

Over mijzelf

Ik ben opgegroeid in Zaltbommel, heb gestudeerd in Delft en Rotterdam en daarna ruim tien jaar in Utrecht gewoond waar ik ook in de gemeenteraad heb gezeten. Sinds 1990 woon ik weer - met erg veel plezier - in Zaltbommel, waar ik van 1993 tot 1998 en van 2001 tot 2002 gemeenteraadslid was. Sinds 2010 maak ik deel uit van de ZVV-fractie in de Zaltbommelse gemeenteraad. Ik heb zowel in Utrecht als in Zaltbommel in een groot aantal besturen gezeten; in Zaltbommel o.a. in de Bommelse Kunst Route, woningstichting Hulp naar Vermogen en Stiching het Groot Bommelsch Gasthuis. Ik ben bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Bommelerwaardse Archieven en redacteur van het tijdschrift van de Historische Kring Bommelerwaard, "Tussen de Voorn en Loevestein". Verder ben ik redacteur van de nieuwsbrief van de Vereniging van Oud-raadsleden Utrecht. Sinds 2014 ben ik plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de werkgeverscommissie van de raad.

 

Specialisatie/expertise

Ik heb als gemeenteraadslid in de loop der jaren op heel veel terreinen ervaring opgedaan, maar mijn deskundigheid ligt vooral op het terrein van bestuurlijke onderwerpen, bouwen, monumentenzorg, kunst en cultuur.

 

Motivatie

De afgelopen raadsperiodes heeft ZVV laten zien dat de tijd rijp is voor een andere aanpak van de gemeentepolitiek in Zaltbommel. De inwoners worden eerder en intensiever betrokken bij wat er in hun woonplaats gaat gebeuren. En er is orde op zaken gesteld in de gemeentelijke organisatie met als gevolg een goede werksfeer die weer directe positieve gevolgen heeft gehad voor de inwoners van de gemeente. Het gezond verstand is een belangrijke rol gaan spelen. Ik wil me graag inzetten om dat zo te houden, want orde op zaken stellen is één, zaken op orde houden vraagt om blijvende aandacht!

 

Kees Metz, woont in Zaltbommel en was bouwkundig adviseur monumentenzorg.

 

 

 

 

 

Chris van Schijndel

 

Chris van Schijndel, woont in Zaltbommel en is Marketing Consultant.

Over mijzelf:

Ik ben geboren in den Bosch in 1952 en woon met mijn gezin al geruime tijd  in de Bommelerwaard waarvan meer dan 20 jaar in Zaltbommel. Was werkzaam als marketing executive bij multinationals. Tegenwoordig werk ik als onafhankelijke Marketing Consultant vanuit mijn eigen bedrijf Substantial.nl

 

Specialisme/expertise:

Marketing, mijn vak, gaat in wezen over klantgericht denken. Simpelweg in de schoenen van je (mogelijke) afnemers gaan staan en dan bepalen of jouw ideeën, producten, diensten of communicatieboodschappen relevant en aantrekkelijk zijn. Inwoners van Zaltbommel zijn cliënten van gemeentelijke organisatie en die moet dus ook klantgericht denken en doen. Dit lijkt vanzelfsprekend maar de praktijk is vaak anders.

 

Motivatie:

Zaltbommel is een gemeente met grote verschillen in gedachtengoed en leefstijl van inwoners. Deze verschillen noodzaakt de gemeente om zich te richten op de universele wens van inwoners om te kunnen leven in een prettige, veilige en goed georganiseerde woon- en werkomgeving. Dit zakelijke maar realistische uitgangspunt wil ik helpen borgen in beleidsbepaling en beleidsuitvoering van en door het gemeentebestuur. Ik onderschrijf daarmee de visie van ZVV: De gemeente moet breed gedragen initiatieven uit de lokale samenleving mogelijk maken, niet meer en niet minder!

Gerrit Struik

 

Gerrit Struik, woont in Zaltbommel en is ICT-er.

Over mijzelf:

Ik ben in 1980 geboren in Voorschoten en woon sinds 2015 met mijn vriendin Karin in Zaltbommel.

Tot mijn 31e heb ik altijd in de tuinbouw gewerkt, vanaf 2011 ben ik werkzaam in de ICT wereld.

 

Specialisme/expertise:

In mijn vakgebied, ICT, ben ik continu klantgericht bezig, maar ook het verbeteren van processen, efficiënter werken. De technologisch vooruitgang in de ICT wereld gaat maar door, studeren is dan ook een constante factor.

Op mijn werk speelt teamwork en organiseren een grote rol, deze onderdelen zijn ook in de politiek heel erg belangrijk.

 

Motivatie:

Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale politiek, met de resultaten hiervan hebben wij, burgers van de gemeente Zaltbommel, dagelijks mee te maken. Tevens is het een belangrijke zaak dat jongeren meer betrokken worden bij de politiek.

Jan Tiggelman

 

Jan Tiggelman, zelfstandig ondernemer op technisch-praktisch vakgebied.

Ik ben geboren in 1961 en woon sinds 1972 in Zaltbommel.

In 1982 heb ik mijn vrouw leren kennen en we zijn in 1983 in de binnenstad

gaan wonen. Op een onderbreking van ca. 7 jaar na – wegens verblijf in Frankrijk-

is dat nog steeds zo.                                                                                                                                   Na mijn opleidingen (Havo, HTS)  ben ik als zelfstandige werkzaam geweest in veel verschillende technisch-praktische vakken en detailhandel.

Het analyseren en oplossen van problemen is daarbij onvermijdelijk en heeft mij

steeds beter geleerd in “oorzaak en gevolg” te denken.

 

De politiek heeft mij voorheen nooit erg geboeid omdat daarin, in mijn beleving,

het korte termijn denken vaak voorop staat. Dat was zo totdat ik kennismaakte met het gedachtegoed van ZVV.

De zakelijke benadering van het besturen van de gemeente sprak mij in het bijzonder

aan. Na enkele jaren van “aftasten” en lidmaatschap van de steunfractie is duidelijk geworden dat mijn praktische manier van denken goed bij deze partij past.

 

Vooral het  betrekken van de bevolking in onze Gemeente bij de politiek vind ik zeer belangrijk.

Er is veel kennis op allerlei gebied aanwezig onder de inwoners en ik vind het van

belang dat bestuurders gebruik kunnen en mogen maken van die kennis,

politici weten niet alles, samen kunnen we onze Gemeente steeds nieuwe impulsen

geven om de kwaliteit en leefbaarheid te behouden en vergroten.

Henk Zwanziger

 

Henk Zwanziger woont in Brakel en is architect.

 

Over mijzelf:

Sinds ruim 30 jaar woon ik met mijn gezin met veel plezier in Brakel. Ik heb in Rotterdam gestudeerd. In 1970 ben ik gestart met het architectenbureau "Zwanziger Architectuur B.V." Ik hou mij bezig met architectuur, stedenbouw en interieurarchitectuur. Projecten staan in Brakel, Aalst, Bruchem, Kerkwijk, Zaltbommel en Opijnen. Verder in alle grote steden in Nederland. Voor geïnteresseerden zie de website Zwanziger.nl

Naast architectuur hou ik mij bezig met de opstart van "AmiBrakel Group Netherlands". Deze groep van 7 man ontwikkelt, in eigen beheer, een geavanceerd softwaresysteem voor beleggingen.

 

Specialisatie/expertise

Gezien mijn achtergrond ben ik geïnteresseerd in ruimtelijke ordening oftewel omgevingszaken zoals dat nu heet. Graag denk ik mee over de meer esthetische kant van woningen en werkplekken. Daarnaast zijn vraagstukken over technische innovaties die ons kunnen helpen om onze samenleving beter in te richten een belangrijke thema’s voor mij.

 

Motivatie

Op het gebied van stedenbouw en architectuur zijn er veel meer mogelijkheden dan de gemeenteraadsleden en het college beseffen. Te snel worden er besluiten genomen op grond van te weinig informatie. Ik wil hierin verandering aanbrengen. Doelgericht- en zakelijk denken en werken is het gedachtegoed dat ik met ZVV gemeen heb.

>

De mensen van ZVV
staan voor u klaar

 

Adres:

Secretariaat ZVV

p/a Mussenlaan 1

5301 NZ  Zaltbommel.

 

E-mail: info@zvvzaltbommel.nl

© Copyright ZVV 2020 • Site: Reclamestudio 7 • Foto's Bommelerwaard: Fotografie Arie Mastenbroek